Behandelingen

Om uw gebit in goede conditie te houden adviseren wij om elke 3-6 maanden uw gebit te laten behandelen door een mondhygiënist.

Uw tandarts beoordeeld uw tanden en kiezen op gaatjes en andere problemen.

Belangrijk is om de fundering van uw gebit, uw kaakbot en tandvlees, gezond te houden.

Een mondhygiënist controleert uw tandvlees en maakt het gebit professioneel schoon. Zowel onder als boven uw tandvlees. Door dit regelmatig te doen worden gaatjes en tandvlees problemen voorkomen.

Voor meer informatie zie https://www.nvvp.org/patienten...

Meest voorkomende mondziektes zijn:
Gingivitis

Heeft u last van bloedend en gevoelig tandvlees? En ziet uw tandvlees er rood en gezwollen uit? Dan is de kans groot dat u last heeft van een tandvleesontsteking (ook wel gingivitis genaamd).

Lees verder over gingivitis

Parodontitis 

Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesontsteking. Als je last hebt van parodontitis laat uw tandvlees los van uw tanden en kiezen, waardoor deze los komen te zitten. Ook uw kaakbot wordt aangetast. Afgebroken kaakbot is onherstelbaar.

Lees verder over parodontitis

Gaatjes (cariës)

Bacteriën in tandplak zetten suikers en andere koolhydraten om in zuren. Die zuren tasten het glazuur van uw tanden en kiezen aan en veroorzaken zo gaatjes, ook wel cariës genoemd. Tanden en kiezen waar gaatjes in zitten, kunnen gevoelig zijn bij temperatuurwisselingen en het eten of drinken van zoetigheid.

Lees verder over cariës

Enkele behandelingen uitgelicht:

Gebitsreiniging

Iedereen heeft tandplak (ook wel tandplaque genoemd). Tandplak is een laagje van etensresten, speeksel en bacteriën op uw tanden. Het verwijderen van tandplak is ontzettend belangrijk om tandsteen te voorkomen en mondproblemen tegen te gaan. Dit gebeurd tijdens een professionele gebitsreiniging.

Lees verder over gebitsreiniging

Kinderen

Met de verzorging van het gebit kun je niet vroeg genoeg beginnen. Al vanaf het eerste babytandje is het van belang om goed te poetsen. Bij kinderen gebeurt er immers een hoop in hun mond: doorkomende melktanden, wisselende tanden en misschien wel een beugel. Onaangename problemen zoals tandpijn, kiespijn, gaatjes of tanderosie wilt u natuurlijk niet voor uw kind.

Lees verder over kinderen

Implantaten

Implantaten hebben net zoveel verzorging nodig als uw eigen tanden en kiezen.
Een implantaat onder een kroon of brug zit verankerd in het bot. Het is belangrijk dat u de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoonmaakt.  Een goede mondhygiëne draagt bij aan een lange levensduur van uw implantaat.

Mondverzorgings advies en instructie

Twee keer per dag tandenpoetsen is een goede manier om uw mond gezond te houden. Toch zijn er een hoop dingen waar u op moet letten tijdens het poetsen van uw tanden. Kiest u bijvoorbeeld voor een handtandenborstel of toch voor een elektrische tandenborstel? Hoe zorgt u ervoor dat u ook de moeilijk bereikbare plekken in uw mond goed poetst?

Een mondhygiënist kan u concrete instructies geven hoe u uw tanden het beste kunt poetsen. Zo houdt u de mond gezond én adem fris.

Lees verder over mondverzorging

Voeding en leefstijl advies

Iedereen weet dat goed tandenpoetsen belangrijk is. Ook u voeding, wat u eet en hoe vaak u eet, kan van grote invloed zijn op de gezondheid van uw mond. Het eten van veel suikers, zuren en tussendoortjes hebben een negatief effect op het gebit en kunnen bijvoorbeeld cariës, geïrriteerd tandvlees en tanderosie veroorzaken.

Lees verder over voeding